Pepsi met cashewappelsap - duurzaam drankje

Pepsi met cashewappelsap - duurzaam drankje

18-08-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

PepsiCo, producent van onder andere Pepsi, 7Up en Doritos, gaat het voedingsrijke sap van cashewappels bijmengen in zijn vruchtensappen.

Cashewappels zijn de uitgegroeide vruchtstelen van de cashewplant. Het is doorgaans een afvalproduct: cashewplanten worden hoofdzakelijk geteeld voor de noten. Tegelijkertijd zijn cashewappels zeer voedzaam. De vruchten bevatten veel kalium en vijf keer meer vitamine C dan een sinaasappel.

Het gebruik van het cashewappelsap levert PepsiCo een nieuwe grondstof op die anders afval zou zijn geworden. Het initiatief kent ook een sociale component. PepsiCo start hiervoor een samenwerking met de Clinton Foundation, de non-profit organisatie van oud-president Bill Clinton.

Te beginnen in de Indiase staat Maharashtra gaan de partners 2.000 kleine boeren trainen in verantwoorde landbouwtechnieken die de oogst moeten verhogen en meer inkomen moeten genereren. In de komende vijf jaar moet het plan uitgebreid worden naar 15.000 boeren.

Bron: Environmental Leader | Foto: Joao Vicente via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken