Afvalreductie levert 25 cent per maaltijd op

Afvalreductie levert 25 cent per maaltijd op

28-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Restauranthouders kunnen fors besparen door de hoeveelheid voedsel omlaag te brengen die in de keuken wordt verspild.

Dat blijkt uit voorlopige resultaten van de United Against Waste Challenge van Unilever Food Solutions. Elf restaurants hebben een audit uitgevoerd om de hoeveelheid voedsel in kaart brengen die in de afvalvak verdwijnt. Doel was om beter te begrijpen hoe die verspilling tot stand komt, zodat restauranthouders maatregelen kunnen nemen.

In totaal bedraagt de hoeveelheid afval van de elf restaurants 1.918 kilo voor 17.042 maaltijden in één week. Dat betekent een gemiddelde van 126 gram afval per maaltijd.

Volgens Unilever Food Solutions kost 1 kilo voedselafval gemiddeld € 2. De potentiële kostenbesparing komt uit op € 0,25 per maaltijd. De elf deelnemende restaurants zouden bijna € 40.000 per jaar kunnen besparen als ze voedselafval weten te voorkomen.

Bron: Foodclicks, Foodplaza | foto: Nick Saltmarsh, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken