28-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Restauranthouders kunnen fors besparen door de hoeveelheid voedsel omlaag te brengen die in de keuken wordt verspild.

Dat blijkt uit voorlopige resultaten van de United Against Waste Challenge van Unilever Food Solutions. Elf restaurants hebben een audit uitgevoerd om de hoeveelheid voedsel in kaart brengen die in de afvalvak verdwijnt. Doel was om beter te begrijpen hoe die verspilling tot stand komt, zodat restauranthouders maatregelen kunnen nemen.

In totaal bedraagt de hoeveelheid afval van de elf restaurants 1.918 kilo voor 17.042 maaltijden in één week. Dat betekent een gemiddelde van 126 gram afval per maaltijd.

Volgens Unilever Food Solutions kost 1 kilo voedselafval gemiddeld € 2. De potentiële kostenbesparing komt uit op € 0,25 per maaltijd. De elf deelnemende restaurants zouden bijna € 40.000 per jaar kunnen besparen als ze voedselafval weten te voorkomen.

Bron: Foodclicks, Foodplaza | foto: Nick Saltmarsh, via Flickr