Combinatie dag- en kunstlicht halveert stroomverbruik

Combinatie dag- en kunstlicht halveert stroomverbruik

28-11-2014 11:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Daylight Extender, die dag- en kunstlicht koppelt, zorgt voor een besparing van 50 procent op de kosten voor verlichting. 

De vinding van het bedrijf Hak4t uit Dedemsvaart is vooral geschikt voor verlichting op de werkvloer. De Daylight Extender meet continu de hoeveelheid daglicht die op kantoor of in de fabriek binnenvalt. Is er voldoende natuurlijk licht dan blijft het kunstlicht uit. Schuift er een wolk voor de zon of treedt de schemer in, dan vullen LED-lampen de lichtopbrengst automatisch aan tot het gewenste niveau. Tot op de vierkante meter nauwkeurig.

Het gecombineerde lichtsysteem is de afgelopen drie jaar uitvoerig getest in een zorginstelling en een landbouwbedrijf. Het is nu klaar voor de markt. De eerste grootschalige toepassing van de Daylight Extender is onlangs opgeleverd in een grote textielwasserij van 7.200 vierkante meter. Volgens het bedrijf Hak4t vinden de werknemers de verlichting prettig.

Bron: Bouwformatie | Foto: Hak4t Facilities

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken