Martini verkleint voetafdruk met lichte fles

Martini verkleint voetafdruk met lichte fles

10-12-2014 12:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een nieuw flesontwerp van drankproducent Martini is bijna 60 gram lichter dan de traditionele fles voor mousserende wijn. Het verbeterde design bespaart op energie en grondstoffen.

De hoge druk van champagne en andere mousserende wijnen stelt hoge eisen aan de fles. Toch wist Martini 57 gram glas af te schaven van de bestaande fles voor zijn bubbelwijn Asti.

De dunwandige fles vergt in de eerste plaats minder glas, en dus minder energie om het glas te maken. In de distributieketen van aflevering van volle flessen en het terugnemen voor recycling bespaart de lichtere verpakking ook op de transportkosten. Volgens het concern is die per jaar vergelijkbaar met het brandstofverbruik van 330 auto’s.

De nieuwe Asti-fles is onderdeel van een bedrijfsbreed programma. In 2022 wil Martini het verpakkingsgewicht per eenheid over zijn gehele productaanbod met 15 procent verkleinen.

Bron: BusinessGreen | Foto: Roman Lashkin, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken