Inkooporganisatie VS bant antibiotica-kip uit

Inkooporganisatie VS bant antibiotica-kip uit

16-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Amerika’s grootste organisatie voor scholen gebruikt uitsluitend nog groeihormoon- en antibioticavrije kip. Het Los Angeles Unified School District serveert dagelijks 650.000 maaltijden.

Schoolmaaltijden kennen we in Nederland nauwelijks maar in de VS krijgen bijna alle scholieren in de middag een stevige warme lunch. De scholen van het Los Angeles Unified School Districtzetten hun gezamenlijke inkoopmacht nu in om deze maaltijden goedkoper en gezonder te maken.

Kip is in de schoolkantines het populairste gerecht en daarom het eerste aandachtsgebied van de alliantie. Het District koopt alleen nog kip in die niet is behandeld met antibiotica en die vegetarisch voer heeft gegeten. Verder moeten de leveranciers voldoen aan eisen voor het dierenwelzijn.

 

Antibiotica

 

De bio-industrie verbruikt in de Verenigde Staten ongeveer 80 procent van alle antibiotica. De veehouders gebruiken de medicijnen preventief. Veel ziekmakende bacteriën ontwikkelen daardoor resistentie tegen antibiotica.

Naar schatting zijnresistente bacteriën in Amerika verantwoordelijk voor bijna twee miljoen infecties. Ongeveer 23.000 hiervan leiden tot een sterfgeval.  Het Center for Disease Control and Prevention rapporteert dat zeker de helft van het antibioticagebruik onnodig is.

Bron: TriplePundit | Foto: Dragan Todorovi?, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken