Albert Heijn verkoopt gekke groenten

Albert Heijn verkoopt gekke groenten

16-12-2014 16:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Albert Heijn gaat groenten- en fruitpakketten verkopen met 'buitenbeentjes'. Dat zijn producten die weliswaar niet helemaal perfect zijn, maar nog prima te eten.

De supermarktketen verkoopt de pakketten vooralsnog alleen via de website. Het aanbod van groenten en fruit die niet aan het schoonheidsideaal voldoen, is volgens een woordvoerster nog erg beperkt. Telers verkopen gewassen die niet helemaal perfect zijn aan fabrikanten van sappen en veevoeders.

De pakketten zijn een kwart goedkoper dan andere groenten en fruit. Volgens Albert Heijn is de tijd rijp voor het initiatief, omdat consumenten steeds bewuster met voedingsmiddelen omgaan. Op termijn komen de kromme komkommers en bleke winterwortels ook in de grote filialen in de schappen liggen.

Concurrent Jumbo verkoopt groenten en fruit met een afwijkend voorkomen al in de Foodmarkt in Amsterdam. Volgend jaar zijn die producten ook in Breda te koop.

Het initiatief lijkt op dat van de Franse supermarktketen Intermarché. De actie Inglourious Food and Vegetables bleek een doorslaand succes bij de klant.

Bron: Albert Heijn, BNR Nieuwsradio, Het Parool | Foto: Brett Forsyth, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken