Wild gevangen vis Iglo 90 procent duurzaam

Wild gevangen vis Iglo 90 procent duurzaam

18-12-2014 10:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het aanbod van wilde visproducten van het Europese levensmiddelenconcern Iglo Group is inmiddels voor 90 procent MSC-gecertificeerd. De producent van diepvriesvoedsel rolt het ecolabel voor duurzaam gevangen vis groots uit.

Volgens Iglo is 90 procent van de wilde vis die het bedrijf in Europa verwerkt gecertificeerd. In een aantal landen, zoals Oostenrijk, is de vis al volledig duurzaam. Andere landen en merken van Iglo Group willen die mijlpaal eind volgend jaar hebben bereikt.

Alle gecertificeerde wilde visproducten krijgen in heel Europa het ecolabel van het Marine Stewardship Council (MSC). Naar eigen zeggen gebruikt het concern het MSC-label in 2015 voor meer producten en in meer landen dan andere Europese voedselproducenten. Iglo was in 1997 een van de oprichters van het certificaat voor duurzaam gevangen vis.

Iglo Group rolt het ecolabel in eerste instantie uit voor 280 producten. In de loop van 2015 gaat dit aantal omhoog naar 400 producten, verspreid over zestien landen. De producten zijn onder meer te koop in Nederland, België, Italië, Frankrijk en Rusland. De gecertificeerde vis bestaat hoofdzakelijk uit Amerikaanse en Russische koolvis, kabeljauw en heek.

 

Groeiende vraag

 

De grote vraag naar duurzaam gevangen vis en de groeiende erkenning van het label zijn de belangrijkste redenen voor het voeren van het keurmerk. Uit onderzoek van MSC blijkt dat 89 procent van de consumenten in Europa duurzaam gevangen vis belangrijk vindt. Nog eens 38 procent zegt het MSC-label in de winkel te herkennen. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2010.

De stap van Iglo heeft een flinke impact op de duurzame visserij. De Iglo Group verwacht het komend jaar alleen al in Europa 2,45 miljard gecertificeerde vissticks te verkopen.

Bron: The Grocer, Undercurrent News | Foto: Scorpions and Centaurs, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken