Britse voedingsindustrie krijgt handleiding palmolie

Britse voedingsindustrie krijgt handleiding palmolie

19-12-2014 15:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse Food and Drink Federation (FDF) heeft een gids ontwikkeld om de voedings- en drankenindustrie te helpen over te schakelen op duurzame palmolie.

De FDF reageert daarmee op nieuwe Europese wetgeving die de lidstaten begin deze week overeen kwamen. Fabrikanten zijn verplicht op hun verpakkingen duidelijk te vermelden of een product palmolie bevat. De algemene term ‘plantaardige oliën’ mag niet meer. De EU verplicht een producent niet de herkomst of duurzaamheid van de palmolie te vermelden.

Overstap

De FDF wil met de handleiding bedrijven stimuleren om die overstap wel te maken. Grote concerns als Coca-Cola en Unilever zijn daar al volop mee bezig. De voedingsmiddelenindustrie is wereldwijd de grootste afnemer van palmolie.

De Britse Federatie Voedsel en Dranken ontwikkelde een simpele stap-voor-stap benadering die voor een bedrijf moet leiden tot een haalbaar tijdpad. Stap 1 in dat proces is een inventarisatie van het gebruik van palmolie in het hele assortiment. De laatste stap is een evaluatie van de doorgevoerde verbeteringen en manieren waarop een onderneming zijn verduurzaming kan communiceren naar de klant. Daarnaast wil de FDF dat bedrijven ook kijken naar manieren om toeleveranciers van palmolie duurzamer te laten opereren.

Bron: FDF | Foto: Wakx via flickr 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken