Peeze komt met biobased koffiecups

Peeze komt met biobased koffiecups

08-01-2015 10:32 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Koffiebranderij Peeze introduceert biobased koffiecups die geen folieverpakking nodig hebben.

Het Arnhemse bedrijf presenteert de cups volgende week op de vakbeurs Horecava. De cupjes van suikerrietresidu zijn composteerbaar. Ze kunnen na gebruik bij het GFT-afval.

Verpakking

Volgens Peeze is de kwaliteit van de koffie gegarandeerd door de luchtdichte capsule. De cupjes hebben geen aparte plastic verpakking nodig.

De demonstratie van de composteerbare cups op Horecava wordt verricht door Peeze’s volautomatische robotbarista, die geheel zelfstandig een espresso kan maken.

De bedenker van de koffie uit een cupje, Nespresso, kiest een andere duurzaamheidsstrategie dan Peeze. Het Zwitserse merk houdt vast aan aluminium cupjes en heeft daarvoor een groot inzamel- en recyclingnetwerk opgezet.

Bekijk een filmpje van de Pip, Peeze's robotbarista, op YouTube:

Bron: Peeze | foto: Peeze

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken