Eerste biobased melkpak in de Finse schappen

Eerste biobased melkpak in de Finse schappen

15-01-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Finse Valio breng melk in een volledig biobased melkpak op de markt. De drankenkartons zijn een vinding van Tetra Pak.

Drankenkartons zijn gemaakt van karton met een gelamineerd laagje plastic. Voor het nieuwe pak gebruikt fabrikant Tetra Pak bioplastics van suikerbiet. Het bedrijf maakt zowel het plastic laminaat als de schroefdop van dit materiaal.

Valio gaat de biobased melkpakken in Finland gebruiken voor zijn halfvolle, lactose-vrije melk. Het bedrijf vraagt consumenten om feedback voordat het zijn hele assortiment in hernieuwbare verpakkingen giet.

Het karton is FSC gecertificeerd. Daardoor kan Valio de hele productieketen van zijn melk en verpakkingen nu transparant maken.

Volgens Tetra pak is het nieuwe melkpak een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. In 2007 gebruikte het voor het eerst FSC-gecertificeerd karton. In 2012 introduceerde de pakkengigant biobased schroefdoppen.

Bekijk hier een infographic over de biobased ambities van Tetra Pak.

Bron: Tetra Pak | foto: Tetra Pak

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken