Agenda: Seminar slimmer eten en drinken in de zorg

Agenda: Seminar slimmer eten en drinken in de zorg

23-01-2015 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens het project Duurzaam Gezond wisten drie zorginstellingen in 2014 hun voedselverspilling met de helft te reduceren. Op woensdag 28 januari vertellen zij hoe.  

De seminar ‘Slimmer eten en drinken in de zorg’ is de afsluiter van het Duurzaam Gezond-project. Ruim een jaar lang deden het RadboudUMC Nijmegen, Insula Dei Huize Kohlmann Arnhem en de Katholische Karl-Leisner-Trägergesellschaft Kleve praktijkonderzoek naar voedselverspilling.

De deelnemende zorginstellingen vertellen tijdens de bijeenkomst over de succesvolle aanpak van voedselverspilling binnen hun organisatie. Onderzoeksresultaten met betrekking tot onder andere het inkoopproces, de maaltijdbereiding en de relatie tussen duurzaamheid en kosten komen aan bod.

De seminar is een initiatief van projectleiders Stichting Landwaard, de ISUN Fachhochschule Münster en Diverzio.

Wanneer: 28 januari van 13.30 tot 16.30 uur

Waar: Tuinzaal van het RadboudUMC in Nijmegen

Gratis toegankelijk

Bron: Diverzio | Foto: Emily Orpin, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken