Mars verpakt chocola in aardappelzetmeel

Mars verpakt chocola in aardappelzetmeel

23-01-2015 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Restproducten uit de aardappelindustrie zijn heel geschikt om chocolade in te verpakken.

Hein Mous, milieucoördinator bij Mars Nederland, presenteerde de biobased snoepwikkel op een bijeenkomst voor agrofoodbedrijven. Dat meldt de website Food & Nutrition.

De wrapper van bioplastic is het tussenresultaat van de ontwikkeling van plastics op basis van aardappelzetmeel. De snoepfabrikant gaat testen of de inpak- en bedrukkingsmachines het bioplastic kunnen verwerken.

Mars begon in 2013 ook een onderzoek naar de productie van plastics met bacteriën uit het afvalwater in de Marsfabriek in Veghel. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Met een breed opgezet duurzaamheidsprogramma zoekt de voedingsmiddelenfabrikant naar besparingen op het gebied van energie, waterverbruik en CO2-uitstoot. De twee proeftrajecten met verpakkingen op basis van biopolymeren moeten de milieudruk van de wrappers van onder andere Mars, Bounty en Skittles omlaag brengen.

Bron: Food & Nutrition | Foto: Tup Wanders, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken