Agenda: Fruit Logistica 2015

Agenda: Fruit Logistica 2015

01-02-2015 15:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Van 4 tot en met 6 februari vindt in Berlijn de Fruit Logistica plaats. Tijdens de internationale agf-vakbeurs tonen bedrijven hun innovaties op het gebied van verpakking, opslag en transport.

In zogeheten machinehallen presenteren producenten de nieuwste verpakkingsmachines, opslag- en transport mogelijkheden en IT-systemen. In verschillende zaalfora bespreken experts actuele vraagstukken uit de vers fruit-industrie. Onder andere de nieuwe EU-voorschriften voor de biologische landbouw komen aan bod.

Tijdens Fruit Logistica komen producenten, handelaren, telers, telersverenigingen, zaadbedrijven en marketingorganisaties bij elkaar. Vorig jaar trok de vakbeurs 62.000 bezoekers uit 141 landen. In totaal presenteerden 2.600 exposanten uit 84 landen hun producten.

Nederlandse exposanten zijn te vinden in het Holland Paviljoen. Onder andere Wageningen UR Food & Biobased Research en duurzame tomatenteler RedStar presenteren daar hun ideeën.

Bron: DNHK, Fruit Logistica | Foto: Curtis Garbutt

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken