Waarom Carlsberg alle bierblikjes terug wil hebben

Cradle to cradle Carlsberg

25-02-2015 15:35 | Door: Willemien Groot

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft het eerste certificaat ter wereld ontvangen voor een Cradle to Cradle drankenblik. Het Britse bedrijf Rexam brengt de blikken op de markt.

Het concern kreeg een bronzen certificaat van het C2C Products Innovation Institute. Het is voor het eerst dat de C2C-certificeringsorganisatie een bierblik beoordeelt. Het blikje van Carlsberg en Rexam is beoordeeld op materiaal, hergebruik, hernieuwbare energie en CO2-uitstoot, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Rexam ziet het certificaat als aanleiding om meer te investeren in de inzameling van gebruikt blik. Volgens de producent kunnen consumenten meer worden betrokken bij de recyclingactiviteiten. Het bedrijf is een van de oprichters van de Carlsberg Circular Community.

Community

Die groep bestaat uit verschillende toeleveranciers van de Deense bierbrouwer die nadenken over het ontwerp en de productie van nieuwe verpakkingen, en recycling. De community levert verrassende ideeën op. In januari presenteerde Carlsberg het eerste bierflesje van houtvezels. Het bierflesje is volledig biologisch afbreekbaar.

Bron: Carlsberg, Packaging Today | Foto: Andrei Niemimäki, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken