Heineken werkt met VN aan groei in opkomende markten

Heineken

02-03-2015 11:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

United Nations Industrial Development Organization (Unido) en Heineken werken samen om duurzame productie en de groei van opkomende markten te stimuleren.

Heineken wil minder water gebruiken in lokale bierbrouwerijen. Het streven is om 3,3 hectoliter water te gebruiken voor 1 hectoliter bier. Ook gaat de bierbrouwer het gebruik van lokale grondstoffen en duurzame energie stimuleren. Het project richt zich op brouwerijen in de landen Algerije, Egypte, Ethiopië, Indonesië, Mexico, Nigeria en Tunesië. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Heineken kondigde eerder al aan dat het in 2015 20 tot 50 procent van zijn grondstoffen duurzaam wil produceren.

 

Supplier Development Programme

 

Heineken en Unido breiden ook het het Supplier Development Programme van Heineken uit. Dit programma is opgezet om in Afrika 60 procent van de grondstoffen voor bier lokaal te winnen. Dit moet de levensomstandigheden van lokale gemeenschappen verbeteren. De brouwer is initiatieven gestart die 100.000 boeren gezinnen moeten ondersteunen. Samen met Unido onderzoekt Heineken of het programma uitgebreid kan worden naar meer landen. Daarnaast wordt er gekeken of de brouwerijen hun overtollige energie aan lokale gemeenschappen kunnen leveren.

Bronnen: Heineken | Foto: felixtriller.de via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken