Hoe witte witlof voedselverspilling tegengaat

Witlof

04-03-2015 07:45 | Door: Laura Fransen

Een nieuwe doos voor witlof moet voedselverspilling in de supermarkt tegengaan. Een automatisch dichtvallende deksel voorkomt verkleuring en verbetert de houdbaarheid. 

De nieuwe witlofdoos bestaat voor 90 procent uit gerecycled materiaal. De buitenkant is bedrukt met informatie over de verpakking en de effecten op de houdbaarheid. Met de doos willen de ontwikkelaars voedselverspilling tegengaan. Witlof is een kwetsbaar product. Door blootstelling aan licht kleurt de witte groente groen. “En groene witlof is onverkoopbaar”, zegt Paul Hendriks van groente- en fruitdistributeur Eosta tegen branchemedium AGF.

Om verkleuring te voorkomen, gebruiken supermarkten plastic afdekvellen. Die hebben een beperkt effect. Klanten schuiven het plastic opzij, zonder het terug te leggen. De automatisch dichtvallende deksel biedt uitkomst. Vanaf deze week is de doos in de eerste Nederlandse supermarkten te vinden. In België ligt hij al langer in het schap.

De nieuwe doos is een initiatief van de Nederlandse biologische groente- en fruitdistributeur Eosta. Voor de ontwikkeling werkte het bedrijf samen met het Belgische verpakkingsspecialist Smart Packaging Solutions.

Bron: AGF, Smart Packaging Solutioins | Foto: David Monniaux, via Wikimedia Creative Commons (Cropped and mirrored by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken