Waarom ademend fruit een zeldzame prijs verdient

Perziken, fruit

04-03-2015 11:45 | Door: Laura Fransen

Het Nederlandse bedrijf PerfoTec is de winnaar van de International FoodTec Awards. Het innovatieve vershoudsysteem vermindert bederf en transportkosten.  

Dankzij het Respiration Control System van PerfoTec blijven groente en fruit langer vers. Een laser maakt kleine gaatjes in de verpakkingen. De techniek houdt daarbij rekening met het unieke ademtempo van iedere soort. Software berekent de benodigde luchtdoorlaatbaarheid. Het resultaat is een verminderd bederf van gemiddeld 50 procent.

De langere houdbaarheid biedt telers de mogelijkheid hun afzetgebied te vergroten. Kwetsbare groenten en fruit blijven ook vers tijdens langdurig transport. Voor retailers leidt de techniek tot een hogere omzet, omdat producten langer verkoopbaar blijven.

De uitreiking van de International FoodTec Award vindt slechts één keer in de drie jaar plaats. PerfoTec is blij met de prijs voor Europa's meest innovatieve voedseltechnologie. “Deze prijs is wederom een bevestiging dat ons systeem de toekomst heeft”, zegt PerfoTec CEO Bas Groeneweg in een persbericht. Het bedrijf mag de prijs op 24 maart in Keulen in ontvangst nemen tijdens de internationale Anuga FoodTec-beurs voor voedseltechnologie.

In 2012 won PerfoTec de Groene Tulp van Accenture voor de meest belovende duurzame start-up.

Bron: Food Valley Update, PerfoTec | Foto: John Morgan, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken