Waarom investeren in duurzaam verpakken loont

Recycling, glas

04-03-2015 14:34 | Door: Willemien Groot

De wereldwijde markt voor duurzame verpakkingen groeit tot 2019 met bijna 8 procent. De voedingsmiddelen- en drankenindustrie zijn de grote aanjagers van de groei.

Dat blijkt uit het rapport Global Green Packaging Market 2015-2019 van het Amerikaanse onderzoeksbureau TechNavio. Duurzame verpakkingen omvatten een breed scala aan materialen uit duurzame, hernieuwbare en herbruikbare grondstoffen. Daaronder vallen ook glas en metaal.

De markt vraagt volgens TechNavio om veilige, milieuvriendelijke verpakkingen. Tegelijkertijd zoeken bedrijven naar manieren op de uitstoot van giftige stoffen in het productieproces te verminderen. Multinationals als snoepfabrikant Cadbury, Coca-Cola, Nestlé en ConAgra Foods werken daar al langer aan. Dat geeft die concerns een voorsprong op de concurrentie, schrijft TechNavio.

Volgens het rapport speelt ook de strengere overheidsregulering in verschillende landen mee. Van fabrikanten wordt in toenemende mate verwacht dat zij eindverantwoordelijkheid dragen voor hun verpakkingen. Producenten betalen voor de verwerking van verpakkingen en een veilige afvoer van giftige grondstoffen. Investeringen in duurzame materialen verlagen de kosten in het afhandelingsproces.

Bron: TechNavio | Foto: Thomas Kohler, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken