Agenda: VMT Food Event 2015

Duurzaam voedsel

09-03-2015 07:00 | Door: Laura Fransen

Op donderdag 2 april vindt het VMT Food Event plaats in Den Bosch. De focus ligt bij uitdagingen voor de voedselindustrie op het gebied van duurzaamheid, grondstoffen en voedselveiligheid.

De maatschappij stelt steeds meer eisen aan de voedselindustrie. De productsamenstelling en betrouwbaarheid van voedsel zijn vaak het middelpunt van kritiek. Ook is er groeiende aandacht voor de herkomst van grondstoffen. De consument vraagt steeds meer om duurzame producten die rekeningen houden met de impact op mens en milieu.

Volgens VMT kan de industrie alleen aan deze eisen voldoen door de handen ineen te slaan. Het Vakblad voor de Voedingsmiddelenindustrie wil tijdens het Food Event antwoorden zoeken op grote vraagstukken, maar ook alledaagse problemen.

Het Food Event biedt debatten en workshops. Deelnemers kunnen ervaringen uitwisselen met experts. Het volledige programma is beschikbaar op de VMT-website.

Datum: 2 april

Locatie: Congrescentrum 1931, Den Bosch

Prijs: € 595,- (VMT-abonnees € 495,-)

Bron: Food Valley Update, VMT | Foto: Dorine Ruter, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken