Is een wegwerpbierfust beter dan een herbruikbaar vat?

Biervaten

09-03-2015 13:42 | Door: Erik Verheggen

Twee Belgische bedrijven komen met een recyclebaar bierfust van PET. Het zou een duurzamer alternatief zijn voor de herbruikbare roestvrijstalen biervaten.

Dat schrijft PlastEurope. Het PET-vat van Quadrant Creative Moulding Systems en Dispack Projects is volledig recyclebaar. Ook de koppelingen om het fust aan te sluiten op de tap, zijn van recyclebaar plastic gemaakt.

Volgens de bedenker van het vat, oprichter Albert Wauters van Dispack, is er door het nieuwe fust geen energieslurpende retourlogistiek van zware roestvrijstalen vaten meer nodig. Dat scheelt in transportkosten en energieverbruik, waardoor recycling in dit geval beter zou zijn dan hergebruik.

Bekijk een filmpje over het recyclebare fust op YouTube:

http://youtu.be/xV9MR5P4DRw

Bron: PlastEurope | foto: André Hofmeister, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken