Crowdfunders financieren chocoladefabriek in Amsterdam

Duurzame chocolade

10-03-2015 12:15 | Door: Laura Fransen

De bouw van een duurzame chocoladefabriek in Amsterdam komt een stap dichterbij. Binnen 48 uur haalden de Chocolatemakers hun doelbedrag van € 30.000 op via crowdfunding.

Ondertussen staat de teller op ruim € 55.000. De Chocolatemakers gaan met het geld hun huidige fabrieksruimte in Amsterdam uitbreiden, verduurzamen en de nieuwe machines aanschaffen. Het bedrijf wil onder andere warmte terugwinnen uit de cacaobonenbrander.

De Chocolatemakers produceren wekelijks 4000 chocoladerepen, verkrijgbaar bij meer dan 100 verkooppunten in Nederland. Dit aantal wil het bedrijf verhogen. De nieuwe fabriek is daarnaast toegankelijk voor het publiek.

Sinds 2011 produceren de Chocolatemakers duurzame chocolade. In 2014 ontving het bedrijf de DAM Prijs voor de meest duurzame MKB’er van Amsterdam. De chocoladeproducent heeft de hele productieketen zelf in de hand.

 

Windkracht

 

De biologische cacaobonen zijn afkomstig van boerencoöperaties in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. De boeren krijgen direct bij levering een goede prijs. Vanuit de Dominicaanse Republiek komen de bonen CO2-neutraal op windkracht naar Amsterdam met 's werelds enige motorloze vrachtzeilschip Tres Hombres. In Amsterdam brandt, kraakt en walst het bedrijf de bonen met behulp van tweedehands machines.

De crowdfundingsactie loopt nog tot 15 april. Investeerders krijgen de rente deels in chocoladerepen uitbetaald.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Chocolatemakers, Oneplanetcrowd | Foto: Sanjay Acharya, via Wikipedia Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken