PepsiCo wint award voor waterefficiëntie

PepsiCo wint award voor waterefficiëntie

29-08-2012 12:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Multinational PepsiCo won deze week een ere-award tijdens de World Water Week in Stockholm voor het besparen van miljarden liters water.

De Amerikaanse producent van onder andere Pepsi Cola, 7UP en Lay’s bespaarde het afgelopen jaar bijna 16 miljard liter water ten opzichte van 2006. De efficiëntie van het watergebruik verbeterde met minstens 20 procent per productie-eenheid, waardoor PepsiCo haar eigen waterdoelstellingen vier jaar voor tijd behaalde.

“Het terugdringen van ons watergebruik zorgt voor lagere kosten en een kleinere ecologische voetafdruk” zei Indra Nooyi, CEO van PepsiCo. “We blijven innoveren om het beste te halen uit iedere gebruikte druppel water.”

Waterefficiëntie

De multinational nam verschillende maatregelen om het watergebruik tijdens de wereldwijde productieprocessen terug te dringen. Zo werd er gebruik gemaakt van een watermanagementsysteem en nieuwe irrigatiemethoden voor de landbouwsector. Daarnaast werd de levering van kunstmest en water geoptimaliseerd.
We blijven innoveren om het beste te halen uit iedere gebruikte druppel water.Indra Nooyi, CEO PepsiCo

World Water Week

De World Water Week is een jaarlijks evenement sinds 1991 en wordt georganiseerd door het Stockholm International Water Institute (SIWI). Tijdens deze week bespreken industrievertegenwoordigers en wetenschappers uit minstens 100 landen hoe voedsel- en waterverspilling thuis en in de landbouw kan worden teruggedrongen.

Uit data van de VN blijkt dat landbouw voor 70 procent bijdraagt aan het wereldwijde watergebruik. De industrie draagt nog eens 20 procent bij. India, China en de VS gebruiken in absolute aantallen het meeste water.

Bron: Bloomberg

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken