Waarom Ben & Jerry's gratis ijs uitdeelt

Ben & Jerry, Tesla

19-03-2015 17:44 | Door: Willemien Groot

IJsfabrikant Ben & Jerry’s gaat gratis ijs uitdelen. De ijsmakers hebben daarvoor een Tesla Model S aangeschaft die speciaal voor het concern is gebouwd.

De Save our Swirled-die dwars door de Verenigde Staten voert, duurt tot het einde van dit jaar. In die periode wil Ben & Jerry's een half miljoen mensen mobiliseren voor hun klimaatcampagne. Die bestaat onder meer uit een oproep aan de lidstaten van de Verenigde Naties om over te schakelen op hernieuwbare energie. De VN praat eind dit jaar in Parijs over een nieuw, wereldwijd klimaatverdrag.

Ben & Jerry's maakte bij de aankondiging van de gratis ijs-campagne ook bekend de eigen duurzaamheidsdoelstellingen aan te scherpen. Tegen 2020 moet het hele bedrijf draaien op 100 procent hernieuwbare energie.

Het bedrijf sluit zich verder aan bij een toenemend aantal ondernemingen, waaronder moederbedrijf Unilever, dat een interne prijs zet op de CO2-uitstoot. Dat moet bedrijven stimuleren om de eigen CO2-uitstoot te verminderen.

Bron: Ben & Jerry's | Foto: Ben & Jerry's

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken