Hoe een Cola-bottelaar een miljoen kuub water bespaart

Coca Cola

23-03-2015 14:30 | Door: Erik Verheggen

De Hellenic Bottling Company (HBC), de tweede grootste vuller van Coca-Colaflessen in de wereld, heeft € 5,8 mln geïnvesteerd in waterbesparende maatregelen.

Dat schrijft de website Edie.net, op basis van het jaarverslag van HBC. Het resultaat is een reductie in het waterverbruik van 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal verbruikte het bedrijf vorig jaar 1,1 miljoen kubieke meter water minder dan in 2013.

HBC wist het waterverbuik omlaag te brengen met allerlei kleine maatregelen. Zo pakte het bedrijf op alle locaties lekkages aan, nam het maatregelen voor hergebruik van afvalwater en voerde het verbeteringen door aan zijn waterbewerkingsinstallaties.

Biogas

De bottelaar investeerde daarnaast € 630.000 in een aerobe bewerkingsinstallatie, voor een productielocatie in Italië. De installatie produceert biogas en reduceert de hoeveelheid slib die vrijkomt met 90 procent. Het energieverbruik van de installatie daalde daardoor met 55 procent.

Dankzij een nieuw ontwikkelde plastic fles kon HBC bovendien zijn afval reduceren. In totaal produceerde HBC 2,2 procent minder afval per liter gebottelde frisdrank. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: edie.net | foto: Kyle May, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken