Hoe de Heineken ciderfabriek de watervoetafdruk verkleint

Appel cider Heineken

25-03-2015 14:23 | Door: Willemien Groot

De ciderfabriek van Heineken in de Britse stad Hereford is erin geslaagd de watervoetafdruk met 130.000 kubieke meter te verminderen. De Hereford Cider Mill levert alle cider van Heineken voor de Britse markt.

Uit een doormeting van de Hereford Cider Mill aan de rivier de Wye, bleek dat bij de bestaande recyclinginstallatie zo'n 30 kubieke meter water per uur verloren ging. Volgens Heineken is dat verlies met de helft teruggebracht. Bovendien is het geryclede water van een betere kwaliteit.

De nieuwe installatie zuivert het water door middel van osmose onder lage druk, zonder een hoger elektriciteitsverbruik of meer chemicaliën. Behalve een besparing van 130.000 kubieke meter water per jaar, levert dit een kostenbesparing op van £ 100.000 per jaar. Volgens het concern is de investering binnen vier jaar terugverdiend. De aanpassingen maken deel uit van de doelstellingen van Heineken om in 2020 wereldwijd 25 procent minder water te gebruiken.

Heineken investeerde in totaal £ 58 mln in de uitbreiding en renovatie van de ciderfabriek. Er zijn onder andere productielijnen bijgekomen, er is een nieuwe verpakkingseenheid en de faciliteit kreeg een eigen laboratorium. De productie moet de komende jaren toenemen van de huidige vier miljoen hectoliter cider naar 6,5 miljoen hecoliter. Heinekenen beslaat 41 procent van de Britse markt voor cider, en produceert onder meer Strongbow en Bulmers.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bron: The Telegraph, WaterArchive | Foto: muffinn, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken