Nestlé verwerkt opnieuw meer verantwoorde koffie

Nestlé duurzame koffie

25-03-2015 15:01 | Door: Willemien Groot

Voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft in 2014 weer meer verantwoord geproduceerde koffie verwerkt. In 2014 was dit ruim 412.000 ton, tegen 366.000 ton het jaar ervoor.

Nestlé kocht de koffie bij 171.900 boeren in veertien verschillende landen. Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag Creating Shared Value summary report. Het is niet bekend hoeveel procent van de totale hoeveelheid koffie die Nestlé verwerkt inmiddels van duurzame herkomst is.

In het Nescafé Plan voor de koffieproductie heeft Nestlé vastgelegd dat het bedrijf steeds meer koffie inkoopt via het Farmer Connect programma. Farmer Connect is een rechtstreeks inkoopsysteem, waardoor boeren een hogere prijs krijgen voor hun producten. 

Het programma voorziet ook in hoge productiestandaarden, trainingen en technische ondersteuning van de koffieboeren. De koffieboeren werken volgens de richtlijnen van de Rainforest Alliance en het Sustainable Africulture Network (SAN). Die aanpak moet uiteindelijke leiden tot duurzame groei van de lokale economie.

Nestlé investeert tot 2020 bijna € 330 mln (CHF 350 mln) in het Nescafé Plan project.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nestlé | Foto: Michael, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken