Oxfam: Unilever duurzaamste voedingsconcern

Unilever supermarkt

31-03-2015 12:00 | Door: Willemien Groot

Unilever is volgens de vergelijkingsmonitor Behind the Brands van Oxfam het meest duurzame voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Het concern verdrijft Nestlé van de eerste plaats.

Dat blijkt uit de nieuwe scorekaart die de ontwikkelingsorganisatie Oxfam heeft gepubliceerd. In de lijst over 2014 staat Unilever voor het eerst bovenaan.

Unilever behaalde een score van 71 procent van het maximale aantal punten. Nestlé volgt op de voet met 69 procent. Vergeleken met een jaar eerder verbeterden acht van de tien bedrijven hun prestaties. 

Inkoopbeleid

De top 10 bestaat uit Unilever, Nestlé, Coca-Cola, PepsiCo, Mars, Mondelez, Kellog's, Danone en General Mills. Associated British Foods, producent van onder meer Twinings, Ovaltine en Ryvita, sluit het rijtje. 

De tien grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld worden beoordeeld op hun inkoopbeleid van landbouwproducten in ontwikkelingslanden. Het oordeel is gebaseerd op de gegevens die de bedrijven zelf openbaar maken. Behind the Brands kijkt naar zeven sectoren, waaronder transparantie, land- en watergebruik en maatregelen tegen klimaatverandering.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Oxfam, Behind the Brands | Foto: francois schnell, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken