Cargill bestrijdt illegale houtkap met drones

Drone

09-04-2015 13:15 | Door: Willemien Groot

Voedingsmiddelenfabrikant Cargill begint met de inzet van drones tegen illegale houtkap. De bewaking is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van het concern.

Cargil kondigt de proef met de onbemande vliegtuigjes aan in de tweede voortgangsrapportage over de omschakeling naar 100 procent duurzame palmolie. In Maleisië staat een eerste groep mensen klaar voor een training. In Indonesië zet het concern de vliegtuigjes al in voor luchtfoto's. 

De drones brengen de beschermde oerwouden en veengebieden in kaart en monitoren illegale houtkap. Daarnaast verwacht het Amerikaanse bedrijf dat de informatie die de vliegtuigjes verzamelen, meehelpen de opbrengst per hecare te verhogen. Inzicht in landgebruik en de waterhuishouding geeft plantage-eigenaren de mogelijkheid om eerder in te grijpen.

Productieketen

Eind dit jaar moet de hele productieketen voor palmolie in kaart zijn gebracht. In 2020 moet alle palmolie van duurzame herkomst zijn en herleidbaar tot de fabriek waar de grondstof is geproduceerd. In de duurzaamheidsdoelstellingen heeft Cargill in 2014 vastgelegd dat ongerept regenwoud en veengebieden niet mogen wijken voor plantages. Palmolieproductie mag bovendien niet ten koste gaan van lokale gemeenschappen. Volgens het concern ligt de omschakeling op schema. De nieuwe richtlijnen gaan ook gelden voor andere grondstoffen waarvan het concern afhankelijk is. 

Bij de aanpak van illegale houtkap en bescherming van oerwoud werkt het concern nauw samen met The Carbon Trust en Greenpeace. Cargill is een van de grootste voedingsmiddelenproducenten ter wereld. Het concern is actief in ruim zestig landen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Cargill, TriplePundit | Foto: Michael MK Khor, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken