Ruim 75% Nestlé koffiecapsules gerecycled

Ruim 75% Nestlé koffiecapsules gerecycled

13-09-2012 13:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

George Clooney kan met recht zijn tevreden glimlach opzetten in de reclames. Nestlé heeft zijn doelstelling om 75 procent van de Nespresso koffiecapsules te recyclen een jaar voor tijd gehaald. 

In 1998 is het Zwitserse merk begonnen met het recyclen van de capsules in eigen land. Daarna is het recycleprogramma uitgebreid naar landen die zelf al veel aan recycling doen, zoals Duitsland, Zweden en Finland. In landen die geen programma hebben voor aluminium verpakkingen heeft Nestlé die zelf opgezet. Een voorbeeld is Frankrijk, waar 3.000 inleverpunten zijn gerealiseerd. In totaal heeft de voedselgigant in twintig landen zijn recycleprogramma geïmplementeerd.

De volgende stap is de business to business markt. Op het moment van schrijven voert Nestlé gesprekken met partijen als Bank of Austria, Club Med in Frankrijk, Erasmus in Nederland en Mobistar in België.

Bron: Environmentalleader

Foto: twicepix

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken