Bier van gezuiverd afvalwater

Hop in Oregon

21-04-2015 14:32 | Door: Jerom van Gemert

Gezuiverd afvalwater is geschikt voor consumptie. Dat vindt Oregon Clean Water Services. Om dit te bewijzen, brouwt het bedrijf een bier met gezuiverd afvalwater.

Oregon Clean Water Services is een afvalwaterzuiveringsbedrijf in Portland. Door de stijgende vraag naar water wordt in de toekomst gezuiverd afvalwater steeds belangrijker als waterbron. Het bedrijf wil de kwaliteit aantonen van hun zuiveringsinstallatie, en dat het gezuiverde water voldoet aan alle drinkwaternormen.

In de Amerikaanse staat Oregon mogen mensen geen gezuiverd afvalwater drinken. Gebruik is alleen toegestaan voor irrigatie, industrieel gebruik en aanvulling van grondwater. Maar de Oregon Environmental Quality Commission heeft het bier goedgekeurd voor consumptie.

Bier

Het nieuwe bier is niet in de winkel te koop. Het wordt alleen geserveerd op proeverijen en tijdens evenementen van het bedrijf. Het bedrijf maakt het bier samen met de Oregon Brew Crew Homebrewers Association en de Oregon Brewers Guild.

In Nederland zijn rioolwaterzuiveringen zuiniger en schoner dan ooit. Maar het is nog niet te koop als drinkwater. Ook in Nederland geldt dat dit grijswater alleen mag worden gebruikt voor productieprocessen en het doorspoelen van toiletten. 

Eerder toonde voormalige Microsoft-topman Bill Gates al aan dat afvalwater gewoon drinkbaar is.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bronnen: 1stopnews, Time, OPB | Foto: Visitor7 via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken