Ook McDonald's stopt met ontbossing

Big Mac

22-04-2015 10:10 | Door: Jerom van Gemert

McDonald's heeft aangekondigd dat het geen ontbossing meer toestaat in zijn productieketen. Dit geldt voor alle producten van het Amerikaanse fastfoodconcern.

Daarmee volgt de fastfoodketen andere grote multinationals zoals ADM, Cargill en ConAgra. Deze bedrijven beloofden eerder om alleen duurzame soja en palmolie in te kopen. McDonald's gaat een stap verder en heeft het inkoopbeleid aangepast voor alle producten. Deze producten zijn rund, pluimvee, koffie, palmolie en papieren verpakkingen.

Het nieuwe inkoopbeleid houd in dat er geen ontbossing meer plaatsvindt en kwetsbare veengebieden onaangetast blijven. Alle materialen zijn traceerbeer tot de bron, en boeren en plantages krijgen ondersteuning om zich hieraan te houden.

Het bedrijf bepaalt dit jaar per product wanneer deze doelen behaald moeten zijn. McDonald's probeert zijn bedrijfsvoering te verduurzamen. Zo is het concern in de Verenigde Staten al overgestapt op duurzame vis en is geïnvesteerd in duurzame koffie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: McDonald's | Foto: McDonald's

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken