Is Nutella straks verpakt in hazelnootafval?

Ferrero verpakkingen van hazelnootschillen

22-04-2015 10:47 | Door: Willemien Groot

Chocoladefabrikant Ferrero, producent van onder meer Nutella, onderzoekt de mogelijkheid om verpakkingen te maken van hazelnootschillen.

Het Italiaanse concern is een samenwerkingsverband aangegaan met Stora Enso, gespecialiseerd in hernieuwbare verpakkingen, en het Duitse onderzoeksbureau PTS. Met de ontwikkeling van het EcoPaper is een bedrag gemoeid van € 1,2 mln. De Europese Unie draagt de helft daarvan bij. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Notenschillen hadden tot dusver nauwelijks economische waarde. Ze werden weggegooid of verbrand. Ferrero beschouwt de schillen niet langer als afval, maar als een geschikte grondstof. Volgens Stora Enso zijn de vezels van de hazelnootschillen nauwelijks te onderscheiden van houtvezels. Het onderzoek richt zich op de ideale mix van hazelnoot- en papierpulp.

In de zijlijn van het EcoPaper onderzoeken de partijen ook de geschiktheid van de restanten van cacaobonen als grondstof voor papier. Maar dit staat nog in de kinderschoenen. Het EcoPaper-project wordt eind dit jaar afgerond.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Guardian | Foto: Kate ter Haar, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken