Mars en Rabobank steken miljoenen in cacao Indonesië

Duurzame cacao

24-04-2015 14:34 | Door: Willemien Groot

Een internationaal consortium van chocoladefabrikanten en banken investeren $ 15 mln in de verduurzaming van de cacao-industrie in Indonesië.

In het samenwerkingsverband zitten onder meer Mars, Cargill, Nestlé, Mondelez en de Rabobank. De helft van de $ 15 mln is afkomstig van dit consortium. De andere helft is een bijdrage uit het ontwikkelingsprogramma Millennium Challenge Account van de Indonesische overheid.

Duurzame keten

Het programma Green Prosperity richt zich op de ongeveer 58.000 cacaotelers in Indonesië en de toeleveringsketen. Zij krijgen ondersteuning in de vorm van duurzame landbouwmethoden, financieel management en gezonde voeding. 

De investeringen moeten leiden tot een duurzamere cacaoketen en hogere inkomsten voor de boeren en tussenhandelaren. Het zwaartepunt ligt op het eiland Sulawesi, het derde eiland van de archipel. Het eiland levert 75 procent van de totale cacaoproductie van Indonesië. De grondstof is een van de voornaamste exportproducten.

Kleine boeren

De Zwitserse ontwikkelingsorganisatie Swisscontact, dat sinds begin jaren 70 actief is in het land, leidt het project. Dit loopt tot maart 2018.

Mars was eerder betrokken bij een duurzaam investeringsfonds met een waarde van 120 mln. Het Livelihoods Fund for Family Farming, opgezet met zuivelproducent Danone, is gericht op producenten van onder meer vanille, suiker en palmolie in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Confectionery News, New Food Magazine | Foto: Sheila Herman, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.



Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken