Consument besteedt €1 mrd aan duurzaam voedsel

Consument besteedt €1 mrd aan duurzaam voedsel

11-10-2012 12:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de eerste helft van 2012 besteedde de Nederlandse consument €1 mrd aan duurzaam voedsel. Dat is ruim 23 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van de Wageningen Universiteit, in opdracht van het Ministerie van EL&I. Voedsel werd als duurzaam gedefinieerd wanneer het een duurzaam keurmerk of label draagt dat gecontroleerd wordt door een onafhankelijke partij.

Het EKO/Biologisch keurmerk heeft het grootste aandeel in de totale duurzame omzet met 43,6 procent. Het keurmerk van de Dierenbescherming, Beter Leven, kende de grootste stijging met ruim 65 procent. Consumenten gaven €205 mln uit aan voedsel van dit label.

IJs en chocola

Van de verschillende productgroepen was de groei in de verkoop van duurzaam vlees het sterkst, op de voet gevolgd door de categorie ‘overig’ met een groei van 41 procent. Volgens de onderzoekers wordt de groei in deze categorie veroorzaakt door de groeiende populariteit van fair trade ijs en chocola.

Het grootste gedeelte van het duurzame voedsel werd in supermarkten verkocht: 65 procent, ten opzichte van 60 procent in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Trouw Foto: thinkpanama

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken