Snoepfabrikant Mondelez verplettert eigen duurzame doelen

Toblerone, duurzaamheidsverslag Mondelez

02-06-2015 18:54 | Door: Willemien Groot

Snoepfabrikant Mondelez International heeft zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2014 ruimschoots gehaald. Op het gebied van afval en duurzame palmolie loopt het concern ver voor op de targets.

Vooral op het gebied van afvalreductie presteerde Mondelez International uitstekend. In 2015 wilde het bedrijf de hoeveelheid afval verminderen met 15 procent per ton product, Over 2014 behaalde het voedingsmiddelenbedrijf al een reductie van 57 procent. Ruim vier keer zoveel als de oorspronkelijke doelstelling.

Daarnaast bespaarde het concern aanzienlijk op verpakkingsmaterialen. Die hoeveelheid ging in 2014 omlaag met 40 miljoen kilo. Bijna het dubbele van oorspronkelijke doel van ruim 22 miljoen pond tegen eind 2015.

Grondstoffen

In het duurzaamheidsverslag Call For Well-being 2014 schrijft Mondelez dat het concern meerdere duurzaamheidsdoelstellingen ruimschoots heeft overtroffen. De internationale snoepfabrikant brengt onder meer de chocolade van Cote d'Or, Milka en Toblerone op de markt. Mondelez liet vorig jaar al weten dat de doelstellingen binnen handbereik lagen en scherpte die verder aan.

Twee jaar eerder dan gepland is Mondelez volledig overgestapt op palmolie van duurzame en traceerbare herkomst, voorzien van het RSPO-keurmerk. Van de andere veelgebruikte grondstoffen is cacao voor 12 procent afkomstig van gecertificeerde plantages. Het concern heeft onder meer een eigen tool ontwikkeld om de toeleveringsketen duurzamer en transparanter te maken. Daarnaast is ruim 60 procent van de koffie die het bedrijf verwerkt van duurzame en herleidbare herkomst.

Verbeteringen

Toch is het bedrijf niet helemaal tevreden. De verlaging van de CO2-uitstoot met 15 procent ligt een jaar voor op schema. Maar volgens Mondelez zijn er voor water- en energieverbruik nog verbeteringen mogelijk. Eind 2015 heeft het concern een doelstelling vastgesteld van 15 procent reductie. Eind 2014 lagen die percentages voor zowel water-als energieverbruik op 10 procent reductie. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Mondelez International | Foto: Chris Hearn, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken