Opnieuw toename duurzame palmolie in voedingsmiddelen

Duurzame palmolie

05-06-2015 07:31 | Door: Willemien Groot

Het aandeel duurzame palmolie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is in 2014 opnieuw gestegen. Vorig jaar was het aandeel 72 procent, tegen 61 procent in 2013.

Dat blijkt uit cijfers van de Task Force Duurzame Palmolie. Het gaat om palmolieproducten met een certificering van de Roundtable on Sustainable Palm Oil

Binnen de verschillende sectoren zijn nog wel verschillen zichtbaar. Het aandeel gecertificeerde palmolie in de aardappelverwerkende industrie liet een forse stijging zien, van 59 procent in 2013 naar 80 procent in 2014. Bij bakkerijen en snoepfabrikanten steeg dit aandeel zelfs van 59 procent naar 82 procent. Ook de diervoederindustrie vertoonde groei.

De margarine-industrie loopt met 60 procent achter op andere sectoren. Producten voor de Nederlandse en Europese markt bevatten wel duurzame palmolie. Bij producten bestemd voor de export is dat minder het geval. De buitenlandse vraag is nog gering. Volgens de Task Force zou een groeiende buitenlandse vraag ten goed komen aan een duurzamere productie.

De bij de Taskforce aangesloten bedrijven hebben zich vastgelegd om eind 2015 alleen palmolie in te kopen van gecertificeerde en herleidbare herkomst.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Task Force Duurzame Palmolie | Foto: Aul Rah, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken