Anhauser-Bush breekt record in zuinig bierbrouwen

leffe

06-06-2015 10:03 | Door: Willemien Groot

Bierbrouwer Anheuser-Bush InBev, producent van onder meer Hertog Jan en Jupiler, verbruikt nog maar 3,2 hectoliter water per hectoliter bier. Het bedrijf claimt een record in de drankenindustrie.

Het waterverbruik afgezet tegen de productie is volgens Anhauser Bush InBev de meest efficiënte ter wereld. Het concern zegt op basis van de openbare bedrijfsgegevens van de concurrentie beter te presteren dan alle grote brouwers. Over het jaar 2014 heeft de multinational een hoeveelheid water bespaard die nodig is voor de productie van vier miljard blikjes bier.

Anhauser Bush InBev is de grootste bierbrouwer ter wereld. In Nederland brengt de multinational onder meer Hertog Jan, Dommelsch, Leffe en Jupiler op de markt. In de Verenigde Staten is het eigenaar van het bekend Budweiser en Bush Beer.

Eerder dit jaar kondigde bierbrouwer Heineken bij de presentatie van het duurzaamheidsverslag aan dat het bedrijf voor het eerst de hobbel van vier hectoliter water per hectoliter bier had overwonnen. Per hectoliter bier verbruikt Heineken 3,9 hectoliter water.

Miljoenenbesparing

In het duurzaamheidsverslag over 2014 meldde het concern al dat de vermindering van het waterverbruik het bedrijf in dat jaar een besparing heeft opgeleverd van $ 5 mln. Vanaf 2012, het jaar dat AB InBev het waterbesparingsprogramma inzette, is dat bedrag opgelopen tot $ 12 mln.

Afgezien van efficiënt waterverbruik in de eigen fabrieken, helpt Anhauser-Bush ook de leveranciers zuiniger om te gaan met water. In speciale programma’s krijgen telers van hop trainingen om de oogst te verbeteren tegen een lager waterverbruik.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Anhauser-Bush, Environmental Leader | Foto: Yumi Kimura, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken