Duurzame champignons uit eigen vocht

Champignonteelt

10-06-2015 14:37 | Door: Willemien Groot

Koken in hun eigen vocht. Het Nederlandse bedrijf Scelta Mushrooms past dit procedé toe als duurzame conserveringsmethode.

Scelta Mushrooms kookt de champignons in hun eigen vocht in een speciale, luchtdichte verpakking, de Ecopouch. In het productieproces zijn geen conserveringsmiddelen, zout of andere toevoegingen als E-nummers nodig, schrijft de website Food Valley Update. Het proces is voor chapignons geschikt, omdat de vrucht voor 90 procent uit vocht bestaat.

De conserveringsmethode is volgens Scelta Mushrooms energiezuiniger en levert minder verpakkingsafval op. De Ecopouch is geheel recyclebaar. Volgens het concern zijn de flexibele verpakkingen voor gesneden champignons net als blikjes stapelbaar en even veilig. Het kleinere volume leidt tot lagere kosten voor opslag, distributie en transport.

Het bedrijf uit Venlo verkoopt de champignons ingevroren en geconserveerd in meer dan tachtig landen, omder meer aan cateraars en groothandels. De champignons zijn afkomstig van lokale, gecertificeerde kwekers.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Food Valley Update | Foto: LID, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken