Duurzaamheidseisen voor nieuwe leden FrieslandCampina

koeien

11-06-2015 09:59 | Door: Erik Verheggen

De ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft ingestemd met wijzigingen in het ledenaannamebeleid. Zo moeten nieuwe toetreders voldoen aan verplichte duurzaamheidseisen.

Het ledenaannamebeleid waarborgt de continuïteit van de zuivelcoöperatie, met bescherming van het financiële belang en de duurzaamheidsprestatie van de zittende leden.

Daarom worden aan nieuwe toetreders verplichte duurzaamheidseisen gesteld. Nieuwe toetreders dienen bijvoorbeeld verplicht weidegang toe te passen. Grondgebondenheid en open stallen maken ook deel uit van de verplichte duurzaamheidseisen van FrieslandCampina. Daarnaast is het entreegeld verhoogd om evenwicht in de kapitaalinbreng van zittende en nieuwe leden te brengen. 

Het ledenaannamebeleid wordt vastgesteld door het bestuur en goedgekeurd door de ledenraad. Het nieuwe ledenaannamebeleid is vastgesteld voor de periode van 10 juni 2015 tot en met 31 december 2016.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: FrieslandCampina | Foto: bert knottenbeld, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken