Project CARVE moet voedselketen verduurzamen

voedselverspilling

18-06-2015 14:26 | Door: Jerom van Gemert

In Nederland begint nog dit jaar een onderzoeksproject om voedselverspilling tegen te gaan. CARVE bestaat uit verschillende pilotstudies die vier jaar duren.

CARVE staat voor Across supply Chain Action program Reduction of food waste, improved Valorisation & Resource Efficiency. Het is een initiatief van de Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research.

Onder meer de supermarkten Albert Heijn en Jumbo, en de voedingsmiddelenfabrikanten Iglo en FrieslandCampina zijn bij CARVE betrokken.

Het doel is om voor bedrijven een toolbox te ontwikkelen, om het voorkomen van voedselverspilling onderdeel te laten zijn van de bedrijfsvoering. De studies zijn onder meer gericht op de verbetering van bestelsystemen tussen fabrikanten en retailers, het verminderen van reststromen door hergebruik, en vermindering van voedselverspilling in huishoudens. 

Volgens de projectpartners is betere samenwerking tussen bedrijven in de voedselketen noodzakelijk om voedselverspilling te verminderen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Wageningen UR, Alliantie Verduurzaming Voedsel | Foto: U.S. Department of Agriculture via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken