Unilever en FrieslandCampina samen duurzamer

Unilever en FrieslandCampina samen duurzamer

29-10-2012 14:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever en FrieslandCampina gaan hun samenwerkingsverband uitbreiden om hun duurzame doelen verder te verwezenlijken.

Beide bedrijven willen hun samenwerkingverband uitbreiden door de banden aan te halen op de gebieden van duurzame productie, innovatie, logistiek en verpakking. Dit willen ze onder andere doen door hun logistieke activiteiten gezamenlijk te stroomlijnen en ervaringen te delen. FrieslandCampina levert met name zuivelproducten voor de zakelijke activiteiten van Unilever.

“Het is voor Unilever van essentieel belang dat we nauw met onze strategische toeleveranciers samenwerken, zodat we onze ambitie kunnen realiseren. Dat kunnen we niet alleen,” zei Hans Dröge, Senior Vice President R&D van Unilever.

Twee duurzame bedrijven

Paul Polman, de CEO van Unilever, is onlangs geëindigd op de tweede plek van de duurzame top 100 van Trouw. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog op zijn prioriteitenlijstje staan. Het Sustainable Living Plan staat in het teken van het terugdringen van CO2-uitstoot, afval en kosten. Polman vindt “duurzame groei het enige aanvaardbare groeimodel”. De omzet van de multinational groeide met 11,9 procent in het eerste kwartaal van 2012, terwijl het aandeel duurzame grondstoffen steeg van 14 procent in 2010 tot 24 procent in 2011.

FrieslandCampina streeft duurzaamheid na via het plan ‘route2020’. Een verwijzing naar de 20-20-20-doelstellingen van de EU waarmee het bedrijf te kennen geeft klimaatneutraal te willen worden. Vorig jaar sprak DuurzaamBedrijfsleven.nl met Frank van Ooijen, director Sustainability bij het bedrijf uit het noorden van het land. Toen zei hij: “Er is geen trade-off tussen financiële waarden en duurzaamheid. Ze gaan hand in hand”. Zo is het bedrijf bezig om de broeikasgas methaan om te zetten in biobrandstof.

Foto: Theodore Scott

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken