Anhauser-Bush: $ 720 mln voor efficiëntieslagen

Busdweiser North Charleston

24-06-2015 18:03 | Door: Willemien Groot

Bierbrouwer Anhauser-Bush, producent van onder meer Budweiser, investeert $ 1,5 mrd in de uitbreiding en modernisering van de fabrieken in de Verenigde Staten.

Het concern investeert onder meer in capaciteitsuitbreiding van de Amerikaanse brouwerijen, verpakkingslijnen en distributiecentra. Onderdeel van de investeringen is een bedrag van $ 720 mln voor bestaande en nieuwe efficiëntiemaatregelen die de milieu-impact verkleinen. 

De bierbrouwerij in Los Angeles wordt voor een bedrag van $ 20 mln gerenoveerd en uitgebreid. De productiefaciliteit investeert onder meer in water- en energiebesparende maatregelen. In Columbus, in de Amerikaanse staat Ohio, gaat een nieuw duurzaamheidsprogramma van start dat onder meer moet leiden tot een lager energieverbruik. In de brouwerij wordt een warmteterugwininstallatie gebouwd voor hergebruik van warmte in het productieproces. Hiermee is een bedrag van ongeveer $ 18 mln gemoeid. Voor de brouwerij in St. Louis is $ 12 mln gereserveerd voor energie- en waterbesparende maatregelen.

De investering van $ 1,5 mrd volgt kort op de ruim $ 1 mrd die Anhauser-Bush tussen 2011 en 2014 besteedde aan optimalisatie en milieu-maatregelen.

Eerder deze maand claimde Anhauser-Bush een nieuw record voor de drankenindustrie. Het concern verbruikt nog maar 3,2 hectoliter water per gebrouwen hectoliter bier. Over 2014 bespaarde de bierbrouwer zo'n $ 5 mln door een lager waterverbruik.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Anhauser-Bush | Foto: North Charleston, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken