Campbell's: Afval voor soep

Campbell's: Afval voor soep

07-11-2012 10:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Campbell Soup gaat een samenwerking aan met een biogascentrale om uit afval stroom op te wekken. Het bedrijf kan zo bijna de helft van zijn afval recyclen.

De soepfabrikant, onsterfelijk geworden door de schilderijen van Andy Warhol, gaat afval recyclen om een fabriek van stroom te voorzien waar de soepen, sauzen en drankjes van Campbell worden gemaakt.

Recyclingpercentage 95 procent

De eerste commerciële biogascentrale komt in Ohio in de Verenigde Staten en helpt Campbell zo’n 35 tot 50 procent van zijn afval te verwerken als grondstof voor de productie van elektriciteit. Het zal het recyclingpercentage van het bedrijf tot 95 procent brengen, en goed zijn voor 25 procent van de elektriciteitsvoorziening van de soepfabriek. De biogascentrale zal ook materiaal verwerken van lokale voedselproducenten en melkveebedrijven.

De biogascentrale en de Campbellfabriek liggen vlakbij elkaar. Om de hoek is er ook nog eens gebied van zo’n 25 hectare met daarop zonnepanelen die goed zijn voor een vermogen van 9,8 MW.  De soepfabriek haalt hier ook nog eens 15 procent van zijn elektriciteit vandaan.

Climate Leader

Het doel van de soepfabrikant is om zijn energieverbruik in 2020 met 35 procent terug te brengen en om  40 procent van de verbruikte energie uit hernieuwbare en alternatieve energiebronnen op te wekken. Campbell’s inspanningen om te verduurzamen leverde het bedrijf al het predicaat Climate Leader op in een verkiezing van de Amerikaanse Environment Protection Agency.

Bron: SustainableBusiness.com Foto: Dave Nakayama

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken