Nestlé Waters lanceert eerste 100 procent gerecyclede fles

Plastic flessen PET

08-07-2015 15:29 | Door: Chris Thijssen

Nestlé Waters North America (NWNA) heeft zijn eerste volledig gerecyclede plasticfles (rPET) gelanceerd. Alleen het etiket en de dop zijn niet gemaakt van gerecycled plastic.

De nieuwe 100 procent rPET-fles wordt vooralsnog alleen gebruikt voor het Amerikaanse ‘Resource Natural Spring Water’, een van de merken in het portfolio van NWNA. De fles is beschikbaar in de maten 700 mili-liter en 1 liter.

Bewustzijn

NWNA beoogt met deze stap de aandacht te vestigen op de toepassingen van rPET. Daarnaast wil het bedrijf het belang van bottle-to-bottle-recycling benadrukken en het bewustzijn van consumenten vergroten. NWNA laat weten vastbesloten te zijn om de hoeveelheid PET-flesrecycling te verhogen tot 60 procent in 2018.  

Bottle-to-bottle-recycling

“Momenteel wordt minder dan een derde van de PET-materialen in de Verenigde Staten gerecycled”, zegt Leon Farahnik, oprichter en CEO van CarbonLite Industries LLC, een van de grootste bedrijven op het gebied van PET-recycling. “Bottle-to-bottle-recycling is een van de meest effectieve manieren om de hoeveelheid afval terug te dringen. Daarnaast kan hiermee de CO2-voetafdruk worden teruggedrongen en natuurlijke bronnen worden behouden.”

Ook andere (fris)drankproducten zijn bezig met het verduurzamen van hun flessen. Zo onthulde Coca-Cola vorige maand een PET-fles die volledig is gemaakt van plantaardig materiaal.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Nestlé | Foto: Keoni Cabral, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken