Duurzame landbouw Zuid-Afrika voor SABMiller

Gerst SABMiller

16-07-2015 14:27 | Door: Willemien Groot

Bierbrouwer SABMiller gaat samenwerken met ruim 100 Zuid-Afrikaanse boeren om de landbouw te verduurzamen. Het bedrijf brengt zo zijn CO2-uitstoot omlaag.

De boeren, met een gezamenlijk landbouwareaal van ruim duizend hectare in het noordwesten van het land, krijgen trainingen in besparende technieken en natuurbescherming. Er is onder meer aandacht voor waterbesparende maatregelen, bodemverbetering en bescherming van het ecosysteem. De nieuwe landbouwmethoden moeten leiden tot een lagere CO2-voetafdruk.

De brouwer van onder meer Grolsch en Foster's noemt de hulp aan kleine boeren om toegang te krijgen tot de wereldwijde markt, een van de speerpunten in het beleid van de onderneming. Die is vastgelegd in het duurzaamheidsprogramma Better Barley Better Beer. “We ontwikkelen en ondersteunen een duurzame, betrouwbare en competitieve lokale sector, die in staat is alle grondstoffen te leveren die SAB nodig heeft", zegt general manager Thinus van Schoor van de SAB-boerderijendivisie in een persbericht. 

Het project versterkt volgens de bierbouwer niet alleen een duurzame lokale Zuid-Afrikaanse economie, maar ook de eigen toeleveringsketen. De regio levert 7 procent van de gerst en 6 procent van de mais die het concern jaarlijks verwerkt. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SABMiller | Foto: Hauke Musicaloris, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken