Maaltijdpoeders van Soylent nu ook in kant-en-klare vorm

Soylent 2.0

04-08-2015 12:21 | Door: Chris Thijssen

De maaltijdvervangende poeders van Soylent hebben een opvolger gekregen, Soylent 2.0. Dit is een kant-en-klaar-drankje op basis van algen. Eén volle fles is goed voor 20 procent van de dagelijkse voedselbehoefte.

De eerste versie van Soylent werd verkocht in poedervorm. De klant moest daar vervolgens zelf water bij doen. Het nieuwe Soylent 2.0 is een kant-en-klaar drankje in een herbruikbare fles.

Zowel het poeder als het nieuwe drankje is gemaakt van algenolie. Soylent 2.0 bestaat voor de helft uit deze olie. Daarnaast bevat het drankje soja, dat zorgt voor proteïnen.

Soylent is ontwikkeld door Rob Rhinehart en is vooral populair bij werknemers in de tech-branche, zoals in Silicon Valley, schrijft The Verge. Met het drinken van de maaltijdvervangers besparen zij een hoop tijd.

‘Minder verspilling en verbruik’

Het transporteren van een drankje in een fles is minder efficiënt vergeleken met het vervoeren van poeders, geeft Rhinehart toe in het artikel van The Verge. Toch ziet hij vooral voordelen. Volgens de bedenker hoeft het drankje niet in de koelkast en blijft het minimaal een jaar goed.

“Vergelijk dat maar eens met al het eten dat wordt weggegooid, of bederft, of met de buitensporige hoeveelheid energie die we in de VS kwijt zijn aan koeling”, zegt hij. “Dat is dit nog steeds enorm besparend.”

Net als de Soylent-poeders, is het nieuwe drankje online te bestellen. Orders worden vanaf 15 oktober geleverd. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Verge | Foto: Soylent, via Facebook

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken