Na Leonardo DiCaprio wil ook Coca-Cola in sapjes investeren

Smoothies

10-08-2015 12:19 | Door: Chris Thijssen

Coca-Cola wil naar verluidt investeren in de Amerikaanse start-up Suja Life. Dit bedrijf maakt biologische sappen en smoothies.

Dat meldt Reuters. Volgens het persbureau staat Coca-Cola op het punt om een minderheidsbelang in het bedrijf te nemen, met een optie om de komende jaren ook de rest van het bedrijf te kopen. Deze investering zou Suja Life een waarde van zo’n $ 3 mln geven, zegt Reuters.

Positie op de sapmarkt

Door de deal krijgt Coca-Cola de mogelijkheid in drie jaar de rest van Suja Life te kopen. Volgens Reuters zou het bedrijf hiermee zijn positie op de sapmarkt kunnen versterken. Daarnaast kan Coca-Cola hiermee beter concurreren tegen de Naked Juice-dranken van PepsiCo Inc.

De investering in Suja Life zou de tweede investering van Coca-Cola in deze markt worden. In 2001 kocht het bedrijf het sapmerk Odwalla.

Leonardo DiCaprio

Suja Life, gevestigd in San Diego, maakt sinds 2012 sappen en smoothies. In plaats van hoge verhitting, gebruikt het bedrijf een hogedruktechniek om bacteriën te doden, en tegelijkertijd voedingsstoffen en smaak te behouden.

Het bedrijft verkoopt zijn dranken nu via Amazon, gezondheidswinkels,  Amerikaanse supermarkten en de eigen website. Eerder investeerden Hollywood-sterren als Leonardo DiCaprio, Jared Leto en Sofia Vergara al in de sappen en smoothies van Suja Life.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reuters | Foto: Ken Hawkins, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken