Smirnoff en Guinness verlagen CO2-uitstoot met 9 procent

18-08-2015 09:51 | Door: Fitria Jelyta

Alcoholfabrikant Diageo neemt duurzame maatregelen om onder andere de CO2-uitstoot van haar fabrieken te verminderen. Diageo is onder meer moederbedrijf van Smirnoff, Johnnie Walker en Guinness.

Diageo opereert wereldwijd in meer dan 180 landen. Door gebruik te maken van duurzame brandstoffen als biogas, wind- en zonne-energie, en biomassa is de CO2-uitstoot van de fabrikant met 9 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. De CO2-neutrale Guinnessbrouwerij van Diageo in Dublin heeft hieraan bijgedragen.

In acht jaar is de CO2-uitstoot van Diageo fabrieken met 33 procent gedaald. De fabrikant wil in 2020 de CO2-uitstoot verder verlagen naar 50 procent.

Waterbesparing

Volgens het jaarlijks rapport van de fabrikant is het waterverbruik in alle fabrieken met een totaal aantal van 2,87 miljard liter gedaald. In landen waar waterschaarste heerst zoals Brazilië, heeft de fabrikant één derde bespaard op het totale waterverbruik. Ook is het aantal liter water om één liter alcohol te produceren van 85 liter naar 13 liter gegaan.

Daarnaast is het percentage afval dat naar de stort gaat met 48,5 procent gedaald in vergelijking met 2014. In 2020 wil de fabrikant het afval uit alle fabrieken volledig elimineren door hergebruik van materialen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Diageo Annual Report 2015, Edie | Foto: Jon, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken