Cateraar Hutten gaat met nieuwe fabriek verspilling tegen

20-08-2015 09:32 | Door: Chris Thijssen

Cateraar Hutten opent in december een zogenaamde verspillingsfabriek. In deze fabriek wil de cateraar smaakvolle producten maken uit reststromen, om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Volgens Hutten zijn niet alleen consumenten, maar ook voedselleveranciers, voedselproducenten en supermarkten ‘megaverspillers’. In de verspillingsfabriek in Veghel gaat Hutten vrijwel waardeloze reststromen van dit soort bedrijven gebruiken voor het maken van nieuwe smaakvolle producten.

Overrijpe tomaten

Volgens het bedrijf gaat het om producten die niet zijn verkocht in de supermarkt, zoals overrijpe tomaten. Maar ook om restjes vlees, die overblijven bij het versnijden van vleeswaren. “Al deze leveranciers uit al die verschillende kanalen hebben binnenkort een plek waar ze naartoe kunnen voor het verwerken van deze stromen tot nieuwe, smakelijke producten”, zegt Hutten in een nieuwsbericht.

Supermarkten, voedselproducenten en andere bedrijven kunnen hun reststromen bij Hutten aanbieden ter verwerking. Daarnaast kunnen ze ervoor kiezen de tot product verwerkte artikelen terug te nemen, om zelf te verkopen. Hutten zegt de logistieke organisatie en een intensieve begeleiding van de leveranciers voor zijn rekening te nemen.

Oplossingen voor voedselverspilling

De cateraar zegt de ambitie te hebben om Nederland op te kaart te zetten als het gaat om het bedenken van oplossingen voor voedselverspilling. Daarom werkt het bedrijf voor het opzetten van de fabriek samen met partijen als Wageningen University, de HAS, de Hogere Hotelschool en Sligro.

Op dit moment is Hutten op zoek naar leveranciers en andere bedrijven die bij het concept willen aanhaken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Hutten | Foto: matchfitskills, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken