31-08-2015 12:03 | Door: Chris Thijssen

Studenten van de Has in Den Bosch gaan vanaf vandaag op zoek naar ideeën voor een duurzaam voedselsysteem voor de toekomst. In een nieuw Foodlab werken ze aan concepten die goed zijn voor mens, dier en milieu.

Aan de hand van verschillende opdrachten ontwikkelen 65 studenten van de Has Hogeschool innovaties voor een duurzaam en voedselsysteem, dat kan rekenen op de sympathie van boeren en de maatschappij.

De komende tien weken werken de studenten dagelijks in Foodlab Brabant. Het laboratorium is speciaal voor dit doel ingericht in een vleugel van het Provinciehuis Noord-Brabant.

In Foodlab Brabant volgen de studenten het onderwijsprogramma Voedseltransitie, waarmee de Has en het Transitieteam Brabantse Agrofood met steun van de Provincie Noord-Brabant de overgang naar een duurzame agrofoodketen willen stimuleren.

Professionals van de toekomst

Volgens Marjo Baeten, die het project vanuit de Has begeleidt, vraagt deze veranderingsslag de komende jaren veel aandacht van de landbouw- en voedingssector.

“Als organisatoren vinden we het dan ook van het grootste belang dat de professionals van de toekomst worden meegenomen in die beweging”, zegt ze in een persbericht. “En natuurlijk hopen we dat hun ontdekkingstocht nu al ideeën oplevert die mogelijk snel in praktijk gebracht kunnen worden.”

Volgens Baeten richten de nieuwe ideeën zich onder andere op innovaties in productiemethodes en voedselproducten. Daarnaast moeten de studenten hun ideeën financieel onderbouwen. Aan het einde van de minor, op 10 november, presenteren de studenten de resultaten van hun onderzoek.

Bron: Provincie Noord-Brabant | Foto: Michael Gil, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)