Studenten Has werken aan duurzaam voedselsysteem

31-08-2015 12:03 | Door: Chris Thijssen

Studenten van de Has in Den Bosch gaan vanaf vandaag op zoek naar ideeën voor een duurzaam voedselsysteem voor de toekomst. In een nieuw Foodlab werken ze aan concepten die goed zijn voor mens, dier en milieu.

Aan de hand van verschillende opdrachten ontwikkelen 65 studenten van de Has Hogeschool innovaties voor een duurzaam en voedselsysteem, dat kan rekenen op de sympathie van boeren en de maatschappij.

De komende tien weken werken de studenten dagelijks in Foodlab Brabant. Het laboratorium is speciaal voor dit doel ingericht in een vleugel van het Provinciehuis Noord-Brabant.

In Foodlab Brabant volgen de studenten het onderwijsprogramma Voedseltransitie, waarmee de Has en het Transitieteam Brabantse Agrofood met steun van de Provincie Noord-Brabant de overgang naar een duurzame agrofoodketen willen stimuleren.

Professionals van de toekomst

Volgens Marjo Baeten, die het project vanuit de Has begeleidt, vraagt deze veranderingsslag de komende jaren veel aandacht van de landbouw- en voedingssector.

“Als organisatoren vinden we het dan ook van het grootste belang dat de professionals van de toekomst worden meegenomen in die beweging”, zegt ze in een persbericht. “En natuurlijk hopen we dat hun ontdekkingstocht nu al ideeën oplevert die mogelijk snel in praktijk gebracht kunnen worden.”

Volgens Baeten richten de nieuwe ideeën zich onder andere op innovaties in productiemethodes en voedselproducten. Daarnaast moeten de studenten hun ideeën financieel onderbouwen. Aan het einde van de minor, op 10 november, presenteren de studenten de resultaten van hun onderzoek.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Provincie Noord-Brabant | Foto: Michael Gil, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken